Enemmän tehoa kotitreeniin

Ajanpuute ei kelpaa syyksi luistaa treenaamisesta, sillä myös kotona on mahdollista vetää erittäin tehokas ja toimiva treeni. Monet liikkeet voi hyvin tehdä arkisessa ympäristössä. Kotitreeni säästää ajan lisäksi rahaa sekä salille lähtemisen vaivan.

Perusliikkeillä alkuun

Alkuun pääset yksinkertaisilla perusliikkeillä. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat: kyykky, lankku, sivulankku, selännostot ja askelkyykky. Eniten tehoja saat irti, kun laadit itsellesi ohjelman, joka harjoittaa kaikkia lihasryhmiä tasapuolisesti. Vastuksena voi käyttää oman kehon painoja.

Myös kotona treenatessa kannattaa lisäksi minimoida häiriötekijät ja esimerkiksi korostaa muille paikalla olijoille, että treenaajaa ei saa turhaan häiritä. Älä myöskään fuskaa liikkeistä, vaikka olisitkin vain omassa seurassasi ilma tarkkailevia silmäpareja!

Kotona treenaamisen etuna on se, että miljöön voi varustaa täysin oman maun mukaan. Miellyttävässä ympäristössä treeni tehostuu entisestään. Varusteidenkin on luonnollisesti hyvä olla kunnossa. Axon Profil tarjoaa liikelahjoineen runsaasti vaihtoehtoja molempiin tarpeisiin. Oikein valitut tuotteet luovat ympärilleen hyvää fiilistä ja positiivista energiaa.

Muista aina lämmittely

Kokositpa kotitreeniohjelmasi miten tahansa, varmista aina, että aloitat sen tarpeeksi tehokkaalla lämmittelyllä. Vain näin kroppasi on valmis treenaamiseen. Saat siitä enemmän irti, ja lisäksi vältyt mahdollisilta onnettomuuksilta tapaturmilta. Samalla vältyt lihaskivuilta.

Aloita treenaaminen aina vasta silloin, kun tunnet olosi täysin lämmenneeksi. Sopivia liikkeitä ovat esimerkiksi hartioiden pyörittely ja nostelu sekä käsivarsien ja lantion pyöritteleminen.

Muista tehdä liikeradat huolella, ei hutiloiden. Loppuverryttely on kotonakin yhtä tärkeää kuin alkulämmittely.