Peliblogeja

Tietoa uusista peleistä ei enää niinkään haeta pelilehtien sivuilta tai kaverilta kysymällä vaan tiedonnälkäinen pelaajaa suuntaa cyber-avaruuteen. Informaatiotulvan keskellä monet pelaajat jakavat verkossa omia ajatuksiaan ja blogeja alkaa löytyä yhdeltä sun toiselta.

Peliblogien suosio ja määrä ovat selvästi kasvaneet muutaman vuoden sisällä. Pelaajat raottavat maailmaansa muiden samanmielisten kanssa tai kirjoittavat peliarvosteluja ja uutisia. Osa jopa pitää blogeissaan yllä peliaiheisia visailuja tai tiedottaa pelimaailmaan liittyvistä tapahtumista. Vuoropuhelu ja keskustelu käyvät joillakin sivuilla jopa hyvinkin kiivaina. Lisäksi on ilahduttavaa huomata, että myös naispuoliset pelaajat kirjoittavat ajatusmaailmastaan ja addiktiostaan peleihin.

www.blogilista.fi-sivusto listaa mielenkiintoisia blogeja kutakin lukijaa kiinnostavista aiheista. Avainsana ”peliblogi” tuotti 13 hakutulosta. Kolmen suosituimman blogin kärkeen kiipeävät ShoutHill.fi, naisnäkökulmaa tarjoava Girl’s Blog of Video Games-blogi sekä humoristinen RAGEQUIT.

Sivusto www.shouthill.fi keskistyy julkaisemaan PS3 ja Xbox 360-pelejä koskevia uutisia, tärkeimpiä tapahtumia sekä myös peli- ja laitetestejä. Sivuston tarkoituksena on jakaa rehellisiä pelikokemuksia lukijoiden kanssa. Kuten blogistit itse kiteyttävät: ”Pelaaminen on hauska harrastus, joten myös ShoutHillin jutuissa pyritään välttämään totisuutta ja ryppyotsaisuutta”.

Kuten jo aikaisemmin mainittu, suomalaiset nuoret naiset ovat ottaneet asemansa peliblogien maailmassa. Esimerkiksi Meevi ja ZuLie tuovat raikkaan tuulahduksen englanninkielisessä Gamer Sister-blogissaan. Sivusto, jolla tytöt jakavat neuvoja ja asiaa videopeliharrastuksestaan, on saavuttanut 20 007 kävijän rajan. Blogissa keskitytään tietotekniikan ja elektroniikan hifistelyn sijaan hahmojen luontiin ja pelien tarinan sisältöön. Vastaavasti suomeksi kaksi nuorta naista tilittää tunteitaan ja ajatuksiaan pelaamisesta hyvin visuaalisesssa Ragequit-blogissa. Myös pelaajalehden blogianti on nykyään hyvin naisvoittoinen. Suomessa tytöt pelaavat videopelejä eivät häpeile myöntää sitä. Tosin varmasti tytöt myös jakavat herkemmin ajatuksiaan, kun taas pojat keskittyvät itse asiaan pelaamiseen. Miesnäkökantaa sekä mielipiteitä ja peliesittelyitä on luettavissa esimerkiksi sivustoilta pyydysmaki.net sekä frozenassaultblog.blogspot.com.es.